HTML

Málna kutya és gazdája

Málna kutya mostanában költözik el szüleitől és kezd önálló életet. Arra gondolt, hogy megörökíti, új gazdája miként él, közzéteszi, miként sikerül beidomítania ezt a kétlábút.

Friss topikok

Címkék

alom (1) álom (1) árfolyam (1) csip (1) döglött (1) elcsen (1) elkutyátlanodva (1) első napok (1) falka (1) gazdi (1) hal (2) haver (1) illat (1) játék (2) kutya (2) labda (1) Málna (1) munkahely (1) okít (1) oktató (1) oltás (1) örömhozó (1) pórás (1) rendszer (1) séta (3) szeretet (1) szórakozás (1) szülők (1) szuri (1) utazás (1) vigasz (1) Címkefelhő

Tavaszi szél tá'sokat áraszt...

2014.04.06. 17:43 Málna kutya

Lőjetek le, vessetek meg: megöltem egy pillangót. Ott repkedett az orrom előtt, cikk-cakkban, újabb és újabb lendületet véve a semmiből, mígnem ráugrottam. Az Infopark nyüzsgő embertömege megállt, és gördülő kacajjal nézte, amint a fej(em) magasságáig érő fűben-gazban ugrabugrálok, hogy végül rávessem magamat a Nagy Fehér Pillangóra. Nem volt jó íze. A bóbitája még kilógott a számból, amikor kisgazdim odajött hozzám, és narancssárga 5 centis gumilabdámmal kezdett előttem hadonászni, mondván: „azt hogy húst eszel, még elnézem, de hogy ártatlan pillangókat hidegvérrel legyilkolásszál, azt nem tűröm. Labdával játsszál, légy szíves”. Mintha tudnám, mi az a hidegvér. Ránéztem ártatlan ibolyabarna szememmel, amitől kisgazdim tekintete is azonnal elfátyolosodott, és megrendülve a rátörő szeretettől, elkezdte fülem tövét vakarászni. (Fő a következetesség.)

 

Bloghoz_1.jpg

 

Amúgy van róla sejtésem, mi is az a hidegvér: a – szintén – Infoparkban található kis tavacskába ugyanis megérkeztek a kacsák. A víztől való félelmem egyelőre győzedelmeskedett ezen a hidegvérnek nevezett valamin, de épp, mikor ösztönöm már-már felülkerekedett volna gyávaságomon, és azon voltam, hogy nekirugaszkodom a fél méter mély tóba, a hímkacsa (azok a nagyon csicsásak) fogta magát, és elrepült. A kis szemétláda. Pedig egy tá's-t szívesen elnyammogtam volna. Kisgazdimtól hiába várnék ilyetén meglepetéseket.

 

Bloghoz_2.jpg

 

Szóval visszavonhatatlanul itt a tavasz. Pillangók, kacsák bosszantják az ember kutyáját, maga az ember pedig tavaszi csokrokkal díszíti nappaliját, melyek tartó vázája csak arra sarkallják a gazdik ebeit, hogy harmincadjára is megszagolják tartalmukat, esetleg nedves orrukkal meglökjék azt, és vizestől, virágostól, mindenestől leverjék a szobadíszt az igen csak alacsony dohányzó asztalról. Nem én voltam, kérem szépen, a virág tehet róla – megint elő kellett vennem az ártatlan tekintetemet. A francnak ilyen színes ez a gaz, és van ilyen furcsa szaga. Nem hasonlítható semmihez: sem a velős csonthoz, sem a gazdimhoz, sem saját szőrömhöz, ami nagyon vadító (szerintem) amikor eső következtében megázik.

 

Bloghoz_3.jpg

 

Van másik tavaszos sztorim is: az egyre enyhébb és melegebb időben könnyebben kimelegszem, és hazaérve a nagy sétákból, labdázásokból, állandóan csak lefetyelek, mígnem azt érzem (többnyire 20 percen belül), hogy ismét hív a természet. A minap például kisgazdim munkahelyén próbáltam eszeveszett nyugtalansággal felhívni mindenki figyelmét, leginkább kisgazdimét, hogy hijnye, vigyen már le valaki, kénytelen voltam az iroda kellős közepén jelezni, hogy elfogyott a türelmem, és a hólyagom sem eléggé rugalmas még. Ciki. Pedig ilyet már nagyon rég nem csináltam.

 

Bloghoz_4.jpg

 

 

De nem akarom ilyen buta sztorival befejezni a mostani bejegyzésemet. Képzeljétek, készülök agality-re. Az amolyan gazdis-kutyás akadálysport, ahol a pályán mindenféle mutatványt kell bemutatni (szlalom, gerenda) időre. Ha minden igaz, vasárnap találkozom először a leendő oktatóimmal, akik közreműködésével bajnoki címeket gyűjtök majd be, és mindegyik kitüntetéshez majd egy-egy beszámoló is tartozik.

Ne izguljatok, természetesen mindenről beszámolok.

 

Bloghoz_5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://malnakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr185964519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása